معماری موزه

جاي مخصوص عتيقه جات، گنجينه و متحف، مكاني كه مجموعه بزرگي از آثار باستاني و صنعتي و چيزهايي گرانبها را در آن به معرض نمايش مي گذارند و هنرمندان از آن استفاده مي كنند. كلمه موزه را فرانسويان از لغت يوناني گرفته اند. در جهان موزه هاي معروف بسيار است چون موزه لوور در فرانسه، موزه بريتانيا در لندن، موزه بررا در ميلان، موزه متروپوليتن در آمريكا و نيز آرميتاژ در لنين گراد روسیه و موزه رُم در ايتاليا و ديگر ممالك جهان.

طبق تعريفي كه در بزرگترين دايره المعارف  گردشگري آمده است، موزه نهادي است  كه به گردآوري، حفظ، نمايش و توضيح پديده هاي فرهنگي و طبيعي مي پردازد. اين بر شاخه هايي چون هنر، تاريخ، دين، جغرافيا و تاريخ طبيعي متمركز است. هداف موزه آموزش بوده و محلی غیرانتفاعی است که به وسيله جمعي متخصص اداره مي شود. از جمله وظايف اصلي هر موزه جمع آوري و نگهداري آثار است و اولین هدف ساخت و احداث موزه ها، ايجاد مكان هايي براي نگهداري اموال شخصي و يا ثروتهاي صرفًا ملي بوده است. تمايل به گردآوري اشیاء کمیاب و یا غریب از نقاط مشترک همه تمدن ها از ابتدایی ترین تا پیشرفته ترین آن ها است.

موزه ها به عنوان مؤسساتي وظيفه دارند تا اشيای با ارزش فرهنگی را نگه داری کرده و از نابودی آن ها جلوگیری کند. وظیفه اصلی موزه حفظ و اشاعه ارزشهای مشترک مردم و جامعه است؛ از این لحاظ موزه را می توان با كتابخانه ها که وظیفه حفاظت از كتب و بايگاني ها و اسناد رسمي دارد مقایسه کرد. جوامع، اين اشياء را به منظور بهره گيري بهتر از آنها حفاظت می کند و به بازدیدکننده این امکان را می دهد که برای ارضای کنجکاوی­اش در مورد میراث نگهداری شده در موزه ميدان عمل دهد. در بيان فهم و درک نقش موزه در جامعه میتوان به این مهم اشاره کرد که يكي از روش هاي عمده آشناسازي مردم با تاريخ، فرهنگ، توانايي ها و آداب و رسوم گذشتگان، ايجاد و داير كردن موزه است.

 

انجام پایان نامه معماری

 

انواع موزه

آثار و اشیاء نگهداری شده در موزه­های سراسر جهان نشان­دهنده میراث فرهنگی و محیط زیست طبیعی انسان است. طبقه بندی موزه ها به دلیل اختلافی که در اهداف و فعالیت­ها دارند کاری دشوار است (کرباسي، 1362).

مناسب ترين روش به منظور طبقه بندي موزه ها، بر اساس مجموعه موزه مي باشد و مبنای این طبقه بندی بر پایه موضوع و نوع ديدگاه به آثار تشکيل دهنده آن میباشد. از اين رو، به طور کلي موزه ها را در سه  گروه مي­توان قرار دارد:

الف) تاريخ  ب) هنر  ج) علوم

–          به موزه هايي که داراي چند نوع مجموعه اند و زمينه­ي فعاليتشان متنوع وگوناگون است موزه هاي عمومي، مرکزي و يا ملي و منطقه­ای گفته میشود. در واقع با یک مجموعه خاص شروع به کار کرده ولی به تدریج در زمینه های دیگر نیز گسترش یافته است. به طور مثال، در شمال آفريقا و کشورهاي آسيايي، نخستين موزه­ها بر مبناي مجموعه­هاي باستانشناختي تشکيل  گرديد و به تدريج مجموعه­ هايي ديگر نيز به آن اضافه شد. در حالي که در کشورهاي آمريکاي جنوبي و آفريقاي مرکزي و جنوبي، هسته­ي مرکزي موزه را مجموعه هاي مردم شناسي تشکيل داده و سپس به سطح موزه­هاي ملي گسترش يافته اند. اين نوع موزه ها در شهرهايي که بيش از يک موزه وجود ندارد، بيشترين خدمت لازم را براي شهروندان انجام مي دهند.

–          بنا بر تعريف کميته­ی ملي ايکوم، موزه منطقه­اي موزه­اي است که فعاليت فرهنگي آن در منطقه اي نسبتًا وسيع باشد و يک واحد طبيعي، فرهنگي و اقتصادي يا اجتماعي را تشکيل دهد. موزه­هاي منطقه­اي مانند موزه هاي عمومي- ملي شامل چندین مجموعه در مقیاس کوچک میباشند. چنانچه موزه در منطقه اي باستاني باشد، بخش مهمي از آثار موزه، گنجینه­ های بدست آمده از کاوشهاي باستان شناختي است و به دنبال آن مجموعه هاي مردم شناسي، مردم نگاري و هنرهاي سنتي مي­آيند. و اگر موزه در منطقه­ای غنی از نظر علوم طبيعي چون گياه شناسي و کاني شناسي باشد اين علوم هسته­ي مرکزي موزه را تشکیل میدهد  و سپس مجموعه هاي ديگر با ماهيت هنري و تاريخي به آن اضافه مي شود. کار پژوهش و نمايش آثار منطقه­ای در اين موزه مغایرتی با فعاليت موزه در زمينه­ی گردآوري آثار با ماهيت ملي و جهاني ندارد. عملکرد فرهنگي اين موزه  ها وسیع و ارزشمند است؛ زيرا در کشورهايي که فاصله هاي طولاني ميان مراکز سکونت وجود دارد و يا تشکيلات فرهنگي آنها از مرکزيت چنداني برخوردار نيست و ويژگي هاي محلي در آنها بسيار شديد است اين موزه­ها مي توانند وظایف آموزشی و خدمات ارزشمندی را به ساکنین ارائه دهند.

موزه های تاریخی

مجموعه­ای که با دید تاریخی تنظیم و گردآوری شده و یک یا چند برهه تاریخی را به نمایش میگذارد.

بر اين اساس موزه هاي تاريخي وسيعترين گروه موزه­ها و شامل زير مجموعه­هاي متعددي از قبيل موارد ذيل مي باشند:

1) موزه هاي باستانشناسي؛

2) موزه هاي اماکن باستاني؛

3) موزه هاي انسان شناسي (مردم شناسي)؛

4) خانه هاي تاريخي و مسکن شخصيت هاي معروف فرهنگي، هنري و سياسي؛

5) تاريخچه ي علوم مختلف.

 

موزه هاي باستان شناسي

در اين موزه ها تمامي آثار و يا تعداد زيادي از آنها مستقيمًا از طريق کاوش­هاي باستانشناختي به دست می آید: کاوش هايی که میتوانند علمي، تجاري و يا يافته هاي اتفاقي باشند. موزه­های باستان شناختی در کشورهای با قدمت طولانی و کهن بسیار ارزشمند­­ند زیرا: در درجه اول پيشينه تاريخي کشور را میشناساند و سپس اشتیاق شناخت تاريخ و فلسفه آن کشور را در بیننده برانگيخته کرده و سبب فهم جهان بيني مردمان آن تمدن باستاني مي­شوند. در مورد بازديد کننده داخلي نيز باعث شناخت فرهنگ و کسب هویت او مي گردد. در کشورهاي در حال توسعه، موزه ها با نمايش آثار گرانبهاي بازمانده از تمدن باستاني کشور خود همبستگي و حس تعلق را در بازديد کننده داخلي بيدار می کنند.

موزه هاي اماکن باستاني

اين گروه موزه­ها اغلب در محل حفاري­هاي باستانشناسي يا در بناهاي باستاني، پژوهشگاه ها، خانه هاي تاريخي و … تشکيل مي شود و امکان بازدید از محل وجود دارد. اين موزه ها اغلب دورتر از مراکز سکونتي قرار دارند و بازديد کننده ي آن ها اغلب جهانگردان خارجي و گردشگران هستند که بازدیدکنندگان عبوری نیز نامیده می شوند. در اين مورد موزه­داران بايد روش تعبیرشان متناسب با با بازدید کوتاه باشد (کرباسي،موزه،مجله موزه ها (شماره 5)تهران).

 

موزه های مردم شناسی

اين موزه­ها به دوراني از تاريخ يک کشور و يا يک منطقه مي پردازند. در حال حاضر اين نوع موزه­ها را در اکثر کشورها موزه­هاي (( تاريخ فرهنگي)) مي نامند. محدوده فعاليت اين نوع موزه­ها مطالعه فرهنگهايي است که به دوران پيش از ورود صنعت ماشيني به منطقه و يا دوران آغاز صنعتي شدن مربوط مي گردد و درحال حاضر بشدت مورد تهديد جهش تمدن صنعتي است. از اهداف يک موزه انسان شناسي:

1) نشان دادن اهميت و ارزش و قابل احترام بودن ميراث ملي جوامع مختلف .

2) نمايش وابستگي، اشتراکات و توجه به نقطه مشترک تمدن ها علي رغم اختلاف نژادهاست.

در کشورهاي صنعتي يا در حال صنعتي شدن به رشته ي مردم­شناسي به دلیل آشتی میان بازمانده­ي ارزش­هاي سنتي و صنعتي اهمیت داده می­شود. موزه هاي انسان­شناسي با موضوع اصلي خود که شناخت مردم است ارتباط تنگانگ دارند . موزه هاي انسان­شناسي مستقر در هواي آزاد از جاذبه­ي بسياري برخوردار است، زيرا موجب مي شود تا اقوام مختلف بخشي از محيط زيست انساني خود را شناخته، به آن احترام گذارند. ( کرباسي،موزه،مجله موزه ها (شماره 5)تهران)

موزه های هنری

موزه‌های هنر موزه‌هایی هستند که آثارشان ارزش زیبایی‌شناختی دارد و به نمایش گذاشته می‌شود. شاید هدف خالق تنها خلق زیبایی نبوده، بلکه آثار او در مجموعه با هدف نمایش زیبایی در معرض دید عموم قرار می گیرد. با توجه به اینکه هنر جلوه های بی شماری دارد، موضوع مجموعه های هنری نیز بسیار گسترده است. مجموعه آثاری که در موزه‌های هنر به نمایش گذاشته می‌شود شامل نقاشی، مجسمه‌سازی و هنرهای گرافیکی، تزئینی، کاربردی و صنعتی است. همچنین آثار تمدن های باستانی، عتیقه جات، هنرهای عامیانه و هنرهای بدوی می توانند بخشی از موزه های هنری یا کل موزه را تشکیل دهند. موزه‌های هنری که در سال‌های اخیر تأسیس شده‌اند، انواع دیگری از هنرها مانند فیلم، موسیقی و تئاتر را به نمایش گذاشته‌اند. در نتیجه موزه های هنری در پرکردن اوقات فراغت شهروندان شهرهای بزرگ و در برنامه های گردشگری جایگاه ویژه ای دارند. در موزه های هنر می توان با تشکیل کلاس های تئوری و مجموعه ای از سخنرانی های ساده برای نوجوانان، مقوله آموزش هنر را در نظر گرفت. دوره راهنمایی یا دبیرستان و هنرستان ها، دروسی مانند مبانی هنرهای سنتی، تشکیل گروه های کارگاهی علمی با استفاده از وسایل سمعی و بصری.

موزه های علمی

اين گروه موزه­ها فعال­ترين و داراي بيشترين بازديدکننده در جهان صنعتي هستند و بي شک داراي پيشرفت­هاي حياتي و اساسي در زمينه­ي موزه­شناسي و موزه­نگاري، فنون و نحوه ارائه و نمايش آثار بوده اند. ارائه­ي خدمات علمي به بازديدکننده در اين موزه­ها از راه­هاي گوناگون و بر اساس چند عامل مختلف است:

– مجموعه آثار طبيعي مانند مجموعه­هاي زمين شناسي، گياه شناسي، زيست شناسي و …؛

– مجموعه آثار واقعي مانند ابزار و ادوات و ماشين­هاي گوناگون از قديمي­ترين دوران تا عصر حاضر در تمامي زمينه هاي علوم، مانند علوم محض و علوم تجربي؛

–  نقشه­هاي مختلف، به خصوص زيست نما (ديوراما ) مجسمه، ماکت و مدل­هاي متحرک؛

– نمايش­ها و کارهاي توجيهي و دمونستراسيون مانند تمرين با ابزار فيزيکي، که بازديدکننده خود نيز در اجراي آن شرکت مينمايد، رصدخانه (پلانتاريوم ) ، هرباريوم و نمايشگاه­ها

– بازديدهاي ميداني.

فعاليت موزه هاي علوم گسترده است ولي به طور کلي آنها در دو زمینه علوم طبيعي و علوم وفنون قرار مي گيرند که هر يک خود داراي زير مجموعه هاي متعددي هستند.

موزه هاي علوم طبيعي

این موزه ها با برانگیختن شور و شوق مردم، آنها را به درک طبیعت و حفظ آن تشویق می کنند و همچنین محیط طبیعی انسان را در بستری اکولوژیکی و تاریخی به نمایش می گذارند و سیر تحول طبیعت و انسان را به زبانی ساده و قابل فهم بیان می کنند. . فعالیت موزه های علوم طبیعی در زمینه های زمین شناسی، دیرینه شناسی، زیست شناسی، گیاه شناسی، بوم شناسی و مردم شناسی است. بخش مردم شناسی این موزه ها نیز نمونه های مردم شناسی، قوم شناسی و باستان شناسی را جمع آوری می کند، اما هر موزه آن را از دیدگاه علمی خود تفسیر می کند.

در برخی از موزه های تاریخ علوم طبیعی و محیط زیست یا مردم شناسی نیز مجموعه با نگاه هنرهای کاربردی ساماندهی شده است. مانند اقتصاد کشاورزی، اقتصاد گیاه شناسی. در مجموعه های زیست شناسی موضوعاتی مانند زیست شناسی انسان، سلامت و بهداشت محیط مطرح می شود. موزه های مردم شناسی نیز می توانند در حوزه محدودی در این زمینه فعالیت کنند. مکان های طبیعی، مانند موزه های علوم طبیعی؛ مانند غارهای طبیعی، آتشفشان ها، مکان های فسیل، پارک های طبیعی… به همراه اطلاعات علمی و تاریخی در اختیار بازدیدکنندگان قرار می گیرد.

موزه هاي علوم و فنون

این موزه ها اطلاعات کافی در مورد فرآیند تحقیق و توسعه ارائه می دهند و حس مشارکت در پیشرفت تکنولوژی را در افراد القا می کنند. عملکرد موزه های علم و فناوری کاملاً آموزشی، متنوع و ارزشمند است. اغلب این موزه ها دارای مجموعه های ویژه ای برای برپایی نمایشگاه های سیار در نقاط دورافتاده و محروم هستند و برخی از این موزه ها نیز از طرح موسوم به «موزه ابوس» استفاده می کنند و یا مجموعه های علمی ساده ای را به مدارس ارسال می کنند. آنهایی که آزمایشگاه ندارند برای مدت مناسب به مراکز فرهنگی فرستاده می شوند. چند سالی این تمایل وجود داشت که از نام «موزه» برای این مؤسسات استفاده نشود و مانند مراکزی که تحت پوشش یونسکو هستند از نام «مرکز علم و فناوری» برای آنها استفاده شود، اما بعدها با استقبال خوبی مواجه نشد. . موزه های علوم دارای زیرمجموعه های مختلفی هستند، مانند حوزه علوم محض (به استثنای تاریخ که یکی از موزه های تاریخ است). موزه های علم و فناوری و موزه های علمی کاربردی که دارای چندین تخصص هستند.

موزه های منطقه ای

هدف موزه هاي منطقه اي، يا محلي، معرفي همه جوانب (طبيعي، تاريخي و هنري) يك استان يا ولايت میباشد. نظاير این موزه­ها را میتوان در اروپاي غربي يا شرقي، هند، مكزيك، شيلي و كانادا يافت، به دلیل تعداد ارزش­هايشان دارای اهميت هستند و در عين حال آثارشان مربوط به جامعه­اي است كه فرهنگی باسابقه دارد و پتانسیل جذب بازديدكننده را داراست. نخستين وظیفه موزه منطقه­ای حفظ و ارزش بخشی به سنت و آداب و رسوم جامعه است؛ مسئوليت دومشان نمایش این ارزشها و سنن به دیگر جوامع  بشریست، به ويژه آنکه موزه­هاي مركزي مي توانند آثار يا مجموعه­هايي را كه ميراث فرهنگي و طبيعي، ملي و بين المللي را مصور مي سازند به رسم امانت به موزه­های منطقه­ای بدهند.

موزه های فضای آزاد

موزه هایی هستند که بنای مشخص و خاصی ندارند بلکه در محدوده يك باغ يا يك پارك و به طور کلی در فضای باز مستقر شده­اند، و نمایش آثار در هوای آزاد صورت میگیرد. اين موزه­ها مختص به یک زمینه خاص نیستند بدین معنا که آثارشان میتواند در زمینه هنر، علوم طبیعی، باستان شناسی، مردم شناسی و تاریخی باشد. به دلیل اینکه در فضای باز برگزار میشوند از جذابیت خاصی برخوردارند و از نظر بازدیدکننده سرزنده­تر از موزه­های سنتی است. از دیگر نقاط قوت این موزه­ها میتوان به این نکته اشاره کرد که ابعدشان پذیرای جمعیت بیشتری نسبت به موزه­های دیگر است.

از لحاظ ارائه، در اين موزه­ها امكانات بازسازي تصنعي اقاليم نسبت به موزه­های سرپوشیده بیشتر است در نتیجه خطر وسوسه «جعل» وجود دارد. نگهداري از اشیاء به دلیل عوامل آب و هوا و تغييرات حرارت و رطوبت بسیار مشکل است.

 

طراحی و فرم موزه ها

موزه­ها به عنوان یک ساختمان در بسیاري از مشخصه­ها مشترك­اند. طراحی و فرم این بنا باید به گونه­ای باشد که علاوه بر حفظ و نگهداری و نمایش شواهد مادی، معرف هویت سرزمین و جامعه خود باشد.

 

طراحی موزه براساس ویژگی‌ درونی

شناخت شخصیت موزه و تعریف مستقل آن در شکل گیری فضاهای فیزیکی موزه موثر است. عملکرد فضاهای موزه و خلوص این فضاها به گونه ای که به خوانایی و وضوح اشیاء موجود در موزه لطمه ای وارد نشود، با اطلاع از مشخصات دقیق آثار و اشیاء موزه و روش های نگهداری خاص آنها، نوع نگهداری آن ها. مجموعه ها و روش های مختلف ارائه آنها به بازدیدکنندگان. همچنین باید به چیدمان فضاها با توجه به ارتباط با فضاهای باز، سلسله مراتب استقرار فضا بر اساس نمودار تعریف شده در برنامه موزه و ایجاد فضاهایی که تصویر صحیحی از عملکرد موزه در ذهن و کمک به پرورش خلاقیت.

طراحی، تفکیک و ادغام صحیح مسیرهای مختلف با در نظر گرفتن خوانایی مسیرها، رعایت نیازهای روانی انسان، امکان بازدید بدون سلب حق بازدید عمومی سریع از بازدیدکننده، بازدید از کلیه بخشها یا بازدیدهای تخصصی. مسیر پرسنل، مسیر اشیا، مسیر سرویس و نظافت باید کاملاً از هم جدا شود. نوع سیستم های امنیتی، مراقبتی و نگهداری نقش مهمی در طراحی موزه دارد.

  • دانستن نظام موزه گردانی – تعداد کارمند و خدمه و متخصصین ویژه و……….
  • نور پردازی و بازی صحیح با نور طبیعی و مصنوع در بخش­های مختلف موزه.
  • طراحی، رنگ بندی، سقف­ها، کف­ها، نور گیرها، دیوارها و دیوارهای کاذب.
  • طراحی انواع ویترین­ها و فضاهای ویژه آثار، پنل ها و تقسیم کننده­های دیگر.
  • گرافیک محیطی و سیستم­های اطلاع رسانی فعال و غیر فعال، قرارگیری و ترتیب صحیحی از فضاهای خدمت­رسان و خدمت گیرنده.

طراحی موزه براساس ویژگی‌ بیرونی

میزان تلفیق و ترکیب درست و منطقی بنا با طبیعت اطراف، به گونه­ای که نه تنها با محیط پیرامون خود سازگار باشد بلکه سبب خوانش درست در ترکیب احجام، فضاهای پر و خالی، نما، پلان و مقطع شود.

دمیدن روح به کالبد موزه از طریق تعریف داستان زندگی برای هر قسمت از فضاهای موزه. بهره­گیری از معماری ایرانی، نمایش خلاقیت در کاربردهای جدید مفاهیم (شکری، 1364).

 

پارک میامی

ساختمان موزه هنر برای نشان دادن مواد خام بتن در فرمهای مختلف طراحی شده و گیاهان بومی نیز که مکمل و متضاد با معماری هندسی ساختمان هستند، برای نمایش مواد خام منظر در آن انتخاب شده­اند. درختان بومی، بوته ها، گیاهان پوشاننده زمین و درختان انگور از سطح زمین با حالتی پویا به المانهای سبز عمودی فرمال و معلق تبدیل شده اند. عالوه بر گیاهان سرسبز مناطق گرمسیری جنوب فلوریدا، مواد و مصالح منظر دچار ساختارشکنی نیز شده اند تا فرمهای اولیه زمین که شامل شن و ماسه در مسیرها، محل پارکینگ و محیط شهری ساخته شده از بتن می شوند را به نمایش بگذارند.

 

پلان موزه میامی

پلان موزه میامی

 

این موزه هنری نزدیک به خلیج بیسکین در داخل پارک واقع شده است. موزه علوم در غرب، مدیریت فاضلابهای سطحی و تسهیلات رفت و آمد و گردش را که شامل حوزه نفوذ گیاهان کاشته شده در منطقه و میدان بتنی سابق و کاهش میزان اتوبوس­ها می­شود را با یکدیگر به اشتراک می گذارد.  در امتداد منظر ساحلی از درختان نارگیل با دوام و فراوان تا گیاهان بومی به دلیل مقاومت بالا در برابر باد و ارزش بالای زیستی در حیات وحش که باعث تداوم شبکه زیستگاه در امتداد تفرجگاه ساحلی  می شوند انتخاب شده اند. درختان نارگیل مقاوم در برابر باد و ،نمک اولین خط پوشش گیاهی در امتداد خلیج را شکل می دهند. مسیرهای شنی تثبیت شده و پایدار در میان گیاهان بومی ارتباطات قابل دسترس بین موزه ها و پارک را فراهم کرده اند و در نهایت به تفرجگاه لب آب در میامی می رسند.

باغ که با نورپردازی در جهت برجسته کردن ساختمان پوشش گیاهی و مجسمه ها همچون یک اثر هنری طراحی شده به صورت مجموعه ای تندیس و از عمل میکند ایستگاه فعال در نزدیکی محل پروژه حمل و نقل عمومی به سمت موزه ها را فراهم می نماید گیاه کاری شنی کلاسیک جنوب فلوریدا در کنار خطوط راه آهن تاکهای بالارونده در خطوط راه آهن و چمنها تضاد جذابی را با لبه های سخت ساختمان ایجاد کرده و زیستگاه بومی دیگری را برای حمایت از حیات وحش محلی فراهم آورده تا اکوسیستم های با ارزشی را برای عموم مردم به نمایش بگذارد باغهای معلق و گیاهانی که در محوطه موزه کاشته شدند جزو گیاهان رنگارنگ و خارق العاده هستند و کاشت گیاهان به سمت چیدمان طبیعی گیاهان بومی گرایش داشته و به سمت بیرون گسترش یافته است. باغهای معلق به وسیله آب باران بازیافتی آبیاری می شوند. کاشت گیاهان به صورت انبوه ۳ سطح را در بر می گیرد

  • طبقه همکف و پارکینگ
  • سطح ورودی موزه
  • باغ­های معلق

 

میدان ورودی از بتن نفوذ پذیر ساخته شده تا به درختان تمر هندی بومی اجازه دهد که بدون نیاز به آبیاری اضافی رشد کنند. میدان حرکت اتومبیلها یک گودال نفوذ پذیر تزئینی به همراه درختان بلوط و سرخت­های زنده است.

چیدمان منحصر به فرد پارکینگ در زیر موزه با ارتفاع گرفتن موزه از سطح زمین اثر هنری را از موج طوفان حفظ کرده و امکان ایجاد خدمات ترکیبی و تسهیلات عایق را فراهم میکند. سطح شنی پارکینگ طوری طراحی شده که جریان سیل و طوفان را کند و پالایش میکند تا علاوه بر عایق بندی باعث احیای مجموعه شده و توانایی بهبود شرایط و احیای سریع بعد از وقوع طوفان را نیز داشته باشد. پله های بزرگ و باشکوهی که از سطح پارکینگ آغاز میشوند گیاهان خارق العاده ای را نمایش می دهند که علاوه بر اینکه برای این محل سودمند هستند بلکه برای بازدید کنندگانی که قصد بالا رفتن از پله ها برای رسیدن به سطح ورودی موزه را دارند مناظر فوق العاده ای را خلق می کنند. در مسیرهای باریکمیان مکانهای پارک اتومبیلها در پارکینگ از گیاهانی استفاده شده که در شرایط نور کم رشد می کنند تا حال و هوای خاصی را خلق کنند. آبیاری مکمل از طریق آب حاصل از باران که ذخیره شده فراهم می شود.

در این پروژه در نهایت منظری که خلق شد، منظری پویا با کثرت چند سطحی از رنگها، هنر و زیر ساختهای سبز است. بخشهای پر جزئیات باغ مجسمه حسی از کشف آثار در منظر را ایجاد نموده است. سبک طبیعت گرا در کاشت گیاهان طبقه همکف و اول از جنوب فلوریدا به تقلید از زیستگاه بومی در بیرون بنا تا ترکیبی از انواع گیاهان در مجاورت بنا و در نهایت جعبه ای رنگارنگ از گیاهان مناطق گرمسیری را در بر می گیرد. توالی منظر از محل عبور خودروها در امتداد موزه علوم جدید و موزه هنر شروع شده تا پارکینگ و زیرزمین با نمایشی از گیاهان در یک مكان غیر منتظره امتداد یافته، به سطوح بالای زمین با گیاهان معلق که منظره بسیار دیدنی را خلق کرده اند، رسیده و با اکتشافات داخل باغ موزه ادامه می یابد .

به دلیل نزدیکی بیشتر موزه هنر به جزیره لازم بود تا این بنا بالاتر از سطح موجهای احتمالی ناشی سیل و طوفان که به طور منظم رخ میدهند قرار گیرد اینکار امکان ایجاد پارکینگ در زیر بنا را فراهم کرد. این ترتیب و نظم قرارگیری امکان ایجاد یک طرح بی سابقه را تسهیل کرده که پارکینگ و مکانهای کاشت گیاهان را با سیستم آبیاری آب ذخیره شده با هم ترکیب میکند طرح متخلخل پارکینگ که بسیار خلاقانه بوده و در راستای باغهای باران طراحی شده اند تا آب باران را گرفته و آنرا به سسیستم ذخیره برسانند. این نوآوری منابع مالی این پروژه را ذخیره کرده و از صرف شدن آن برای حفر چاه جلوگیری می کند.

کانسپت اصلی پروژه بر مبنای باغهای معلق توسعه پیدا کرد تا کاربرد عاقلانه از آب گیاهان بومی سازگار در پیوند با سیستمهایی برای ذخیره آب باران را در بر گیرد. ۱۰ درخت بزرگ غرس شده در حین ساخت و ساز به سایت منتقل شدند و در مکان جدیدشان قرار گرفتند. گیاهان جدید به دلیل توانایی برای ادامه حیات در شرایط آب و هوایی سخت جنوب فلوریدا انتخاب شده­اند. بیشتر نوآوریهای پایدار و تکنیکی برای عموم مردم آشکار نیستند اما به گونه ای در طراحی استفاده شده اند.

 

پلان موزه میامی

فضای داخلی موزه

 

سایت موزه جینشا

بازمانده های جینشا واقع در کشور چین تقریباً در حومه غربی چنگ در مرکز ایالت “سی چوان” قرار دارد و در فهرست ۲۰ مورد مهمترین کشفیات باستان شناسی در قرن ۲۱ عنوان شده است. همچنین سایت مورد نظر در ردیف اول حفاظت کلیدی چین درج شده است. این سایت در طی بازسازی و ساخت خانه های مسکونی در فوریه ۲۰۰۱ کشف شد. دوران شکوفایی سایت در ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد بوده و اشیای مدفون شده ای که در طی کاوش به دست آمد در تشابه با اشیای تمدن کشف شده دیگری به نام سان چین جو که در ۵ کیلومتری این سایت قرار دارد است.

 

پلان موزه جینشا

پلان موزه جینشا

 

در ۲۱ اوت سال ۲۰۰۰ کمیته ای متشکل از معماران و باستان شناسان و روسای برنامه ریز منطقه ای شروع به تدوین برنامه ای برای میراث فرهنگی این منطقه کردند که بر اساس پایداری زیست محیطی و نیز توسعه گردشگری محلی بود. آنها پایان پروژه را طوری زمان بندی کرده بودند که بتوانند این منطقه  را برای فهرست میراث جهانی پیشنهاد دهند توسعه توریسم به همراه ضوابط محیط زیستی در حالی مطرح شد که ایالت سی چوان به عنوان زادگاه پاندای عظیم که از گونه های در خطر فهرست میراث طبیعی جهان است هر ساله پذیرای گردشگران بسیاری است. به این ترتیب برنامه حفاظت و توسعه  توریسم به صورت جامع تهیه شد که شامل در نظر گرفتن سه جاذبه عمده در منطقه بود که هر دو گروه جاذبه های طبیعی و فرهنگی را در بر می گرفت. بر طبق این رویکرد جامع منظر و استراتژی کلی نگر سایت موزه جینشا با مساحت ۳۰۰۰۰۰ متر مربع طراحی شد شکل (۲۱) ۳۵۰۰۰ متر مربع از سایت موزه شامل 4 قسمت اصلی است که عبارت اند از: سالن آثار به دست آمده سالن نمایشگاهی مرکز حفاظت بازمانده های فرهنگی و منطقه استراحتگاهی و تفریحی در سالن نمایشگاهی محیط زندگی و طریق زندگی مردم باستانی جینشا نمایش داده شده است. در این سالن نمایشگاهی با جلوه های ویژه و خاص نورپردازی و راهنمای اطلاعات مفید و ارزشمندی از شیوه زندگی مردم و طبیعت دوستی آنان به گردشگران ارائه می شود.

 

موزه جینشا

موزه جینشا

 

در قسمت بعدی بخش ویژه سایت باستانی است که بازمانده های حفاری شده سقف های ویژه برای جلوگیری از فرسایش و تغییرات جوی کار گذاشته شده است. برای ورود بازدید کنندگان مسیرهای ویژه طراحی شده که برای جلوگیری از فرسایش ناشی از عبور و مرور مسیرهای چوبی (تیمبر دک) طراحی و اجرا شده است. نورپردازی هم جلوه خاصی به خرابه های باستانی میدهد. موزه بسته و جداگانه ای نیز برای مصنوعات و اشیا کشف شده از سایت طراحی و اجرا شده که یکی از مهم ترین کشفیات که سمبل میراث فرهنگی چین است و صفحه طلایی مشهور عروس خورشید نامیده می شود، در آن نگهداری و حفاظت میشود در موزه مکان استراحت و گردشگری در منطقه سرسبزی از درختان و چمن کاری در نظر گرفته شده است. در اینجا باجه اطلاع رسانی نیز وجود دارد.

این سایت دارای چهار در ورودی است که بر طبق ارزیابی و مشاهده حرکت گردشگران، مشخص شد که ورودی جنوبی که بیشتر مورد استفاده مردم قرار میگیرد. از این رو ورودی به عنوان ورودی اصلی طراحی و اجرا گردید. در قسمت راست ورودی لکه درختزاری وجود داشت که حفظ و احیا شد تا  پیوستگی اکولوژیکی منطقه بر طبق طرح جامع از بین نرود دیگر ورودیهای شرقی و شمالی هستند. بنابراین بر طبق طرح جامع و حضور متخصصان رشته های مختلف در این طرح، علاوه بر در نظر گرفتن ترجیحات عمومی مسائل مختلف دیگری همچنین اقتصاد محلی که بر پایه گردشگری برنامه ریزی شده بود و نیز احساس هویت بومی و تاریخ تمدن کشور در طرح دخیل شده اند.

 

موزه جینشا

موزه جینشا

 

انجام پایان نامه معماری

09333358943