انجام پایان نامه برنامه ریزی شهری در مقطع ارشد و دکتری

در پایان هر دوره تحصیلی به طور خاص در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، دانشجویان لازم است مقطع خود را با ارائه دادن یک پژوهش علمی به پایان برسانند. ارائه پایان نامه برای همه رشته ها از جمله رشته برنامه ریزی شهری ضرورت دارد. برای انجام پایان نامه برنامه ریزی شهری و دیگر رشته ها یک تیم، متشکل از اساتید راهنما و اساتید مشاور به دانشجو کمک خواهند کرد. دانشجو با همراهی و مشورت این تیم خبره، موضوع مورد نظر و مورد علاقه خود را پیدا کرده و شروع به پژوهش در خصوص آن می کند. فرایند نگارش پایان نامه برنامه ریزی شهری در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تفاوت هایی دارد. در ادامه این محتوا در این باره صحبت خواهیم کرد. توصیه می کنیم تا پایان ما را همراهی کنید.

 

پایان نامه برنامه ریزی شهری

 

پایان نامه برنامه ریزی شهری چیست؟

شهرسازی دانشی است که امروزه با توجه به رشد روز افزون جمعیت و فضاهای شهری بسیار مورد توجه قرار گرفته است. برنامه ریزی شهری دانشی بین رشته ای محسوب می شود. در واقع برنامه ریزی شهری را حلقه گمشده میان رشته های عمران، معماری، اقتصاد، جامعه شناسی، محیط زیست و جغرافیا می دانند. به عبارتی دقیق تر می توان چنین بیان کرد که برنامه ریزی شهری فضای خالی بین سیاست گذاری ها و علوم فنی و انسانی در شهرسازی را پر می کند. این رشته اولین بار در سال 1378 به عنوان یک رشته جدید در مقطع کارشناسی معرفی شد.

تا قبل از این سال برای تحصیل در رشته برنامه ریزی شهری دانشجویان علاقمند باید ابتدا در رشته معماری تحصیل می کردند. پس از اتمام تحصیلات خود در مقطع کارشناسی در صورت ادامه تحصیل می توانستند رشته برنامه ریزی شهری را برای مقطع کارشناسی ارشد انتخاب نمایند. دانشجویان برنامه ریزی شهری لازم است در مورد مسائل اجتماعی و اقتصادی دانش مناسبی داشته باشند. بهتر است حتی الامکان دانشجویان علاقمند به این مباحث باشند. همچنین دانشجویان رشته برنامه ریزی شهری می باید دارای ذوق هنری بوده و طراحی نیز بلد باشند.

 

مهارت های مورد نیاز برای انجام پایان نامه برنامه ریزی شهری

در صورتی که شما علاقمند به تحصیل در رشته برنامه ریزی شهری هستید لازم است یک سری مهارت ها را کسب کنید. کسب این مهارت ها نه تنها برای انجام پایان نامه برنامه ریزی شهری می تواند کمک کننده باشد بلکه برای ورود به بازار کار نیز بسیار کمک کننده خواهد بود. برخی از مهمترین مهارت های مورد نیاز برای انجام پایان نامه برنامه ریزی شهری به شرح زیر می باشند.

  1. علاقه برای انجام فعالیت های مهندسی
  2. علاقه به مباحث شهرسازی
  3. داشتن ذوق هنری
  4. داشتن اطلاعات مناسب در حوزه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و شهری
  5. توانایی هماهنگ شدن با کارهای تیمی
  6. داشتن مهارت های ارتباطی
  7. داشتن خلاقیت
  8. داشتن مهارت های نرم افزاری

 

انجام پایان نامه برنامه ریزی شهری

 

تعریف پایان نامه برنامه ریزی شهری و رساله برنامه ریزی شهری

دانشجویان رشته های تحصیلی مختلف از جمله رشته برنامه ریزی شهری برای پایان یافتن دوره تحصیلی خود لازم است یک پژوهش علمی را انجام دهند. بنابراین پایان نامه برنامه ریزی شهری یا رساله دکتری در این رشته در واقع نتیجه کارهای تحقیقاتی دانشجو است.

دانشجو این کارها را با کمک تیم راهنمای خود انجام می دهد. دانشجویان لازم است در طول مدتی که برای انجام پایان نامه برنامه ریزی شهری پشت سر میگذارند اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورده و آنها را ثبت و ضبط نمایند. سپس با تحلیل داده های به دست آمده با روش های مختلف و متفاوت به نتایج خاصی دست پیدا کنند. دانشجویان در خصوص نتایج به دست آمده در جلسه دفاع گفتگو خواهند کرد. همچنین یافته های تحقیقات خود را با دیگران درمیان خواهند گذاشت. پس از دفاع از پایان نامه برنامه ریزی شهری دانشجو موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری در این رشته خواهد شد.

 

شباهت پایان نامه برنامه ریزی شهری در مقطع ارشد و دکتری

پایان نامه برنامه ریزی شهری در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به حتم شباهت هایی دارند. همانطور که میدانید اساس همه کارهای علمی و پژوهشی شبیه به یکدیگر است. در کنار شباهت های کلی، کارهای علمی در جزئیات تفاوت هایی با یکدیگر دارند. در زیر برخی از مهمترین شباهت هایی که در مسیر انجام پایان نامه برنامه ریزی شهری در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد را ذکر خواهیم کرد.

  1. نحوه انتخاب موضوع برای پایان نامه برنامه ریزی شهری در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری یکسان است. دانشجویان کارشناسی ارشد یا دکتری با توجه به علاقه ای که دارند و توانایی های خود یک موضوع مناسب و درخور را انتخاب می کنند. پس از انتخاب موضوع دانشجو می تواند کار تحقیقاتی خود را آغاز کند.
  2. ساختار پایان نامه برنامه ریزی شهری در مقطع کارشناسی ارشد و مقطع دکتری یکسان است. این امر به دلیل شباهت های کلی در امور علمی است. به طور مثال یک پایان نامه برنامه ریزی شهری در مقطع کارشناسی ارشد از پنج فصل تشکیل می شود. در حالی که یک رساله برنامه ریزی شهری در مقطع دکتری نیز از پنج فصل تشکیل می شود. این پنج فصل برای پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به شرح زیر می باشند.
  • فصل اول: کلیات
  • فصل دوم: ادبیات پژوهش
  • فصل سوم: مواد و روش ها
  • فصل چهارم: یافته های تحقیق
  • فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
  1. شباهت دیگری که پایان نامه کارشناسی ارشد با رساله دکتری دارد در بحث قوانین است. قوانین آموزشی مربوط به پایان نامه های کارشناسی ارشد درست شبیه به قوانین آموزشی رساله های دکتری است. وجود سرقت علمی و ادبی، عدم توجه به زمان های مقرر در ارائه پروپوزال و دفاع از پایان نامه و رساله و ایرادات نگارشی و امثالهم می تواند موجب بروز مشکلاتی در ارائه دانشجو گردد. در صورتی که قوانین مربوط به گروه آموزشی از سوی دانشجو و تیم راهنما به درستی رعایت نشود تبعاتی به دنبال خواهد داشت. مهمترین تبعات این امر رد دفاع دانشجو است.

 

برنامه ریزی شهری در مقطع ارشد

 

تفاوت پایان نامه برنامه ریزی شهری در مقطع ارشد و دکتری

پایان نامه برنامه ریزی شهری در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری علیرغم شباهت هایی که دارند دارای تفاوت هایی نیز هستند. مهمترین تفاوت میان پایان نامه و رساله در این است که پایان نامه برای ختم دوره کارشناسی ارشد تحریر می شود. در حالی که رساله برای اتمام دوره دکتری انجام می شود. مهمترین تفاوت های میان پایان نامه برنامه ریزی شهری در مقطع کارشناسی ارشد و رساله برنامه ریزی شهری در مقطع دکتری به شرح زیر می باشد.

  1. عمق تحقیق در پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری با یکدیگر متفاوت است. برای انجام رساله دکتری دانشجو می بایست با دقت و عمق بیشتری به کنکاش علمی بپردازد. در رساله دکتری دانشجو لازم است نتایج جدیدی ارائه دهد. در واقع دانشجویان دکتری در رساله خود به دنبال ارائه یک نظریه جدید یا رد نظریه های موجود هستند.
  2. دومین تفاوت میان پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری در گستردگی مطالب است. پایان نامه کارشناسی ارشد به طور معمول اولین تجربه پژوهشی دانشجوها محسوب می شود. به همین دلیل محدودتر انجام می گیرد. در حالی که رساله دکتری با ایده های نو و خلاقیت بیشتری همراه است. به همین دلیل به مطالب علمی و پیشینه علمی قوی تری هم نیازمند است. در نهایت حجم بیشتر و گسترده تری خواهد داشت.
  3. یکی دیگر از تفاوت های میان پایان نامه برنامه ریزی شهری در مقطع کارشناسی ارشد و رساله دوره دکتری در نگارش پروپوزال است. دانشجویان ارشد برای نگارش پروپوزال کافی است فقط به ضرورت انجام تحقیق و به صورت مختصر به پیشینه اشاره ای داشته باشند. لازم به ذکر است که پروپوزال دانشجویان کارشناسی ارشد به طور معمول توسط استاد راهنما ارائه می شود. این در حالی است که در پروپوزال دوره دکتری دانشجو می بایست شرح کاملی از آن چه می خواهد انجام دهد را بیان کند. در واقع دانشجو باید در پروپوزال دوره دکتری مسئله مورد نظر خود را به طور کامل شرح داده، اهمیت انجام آن را توضیح دهد و سوالات مورد نظر خود را بیان کند. همچنین دانشجو باید توضیح دهد چگونه می خواهد به سوالات مذکور پاسخ دهد. بنابراین لازم است روش تحقیق خود که شامل چگونگی جمع آوری اطلاعات مورد نیاز و تجزیه و تحلیل آن ها است را نیز به صورت مفصل بیان کند. نکته دیگر اینکه دانشجو خود باید از پروپوزال دکتری دفاع کند.
  4. یکی دیگر از تفاوت های میان پایان نامه برنامه ریزی شهری در مقطع کارشناسی ارشد و رساله برنامه ریزی شهری در مقطع دکتری در مدت زمان انجام آنها است. پایان نامه برنامه ریزی شهری را حداکثر در طول یک سال می توان به اتمام رساند. در حالی که برای انجام رساله دکتری برنامه ریزی شهری حداکثر به چهار سال زمان نیاز است. دلیل این امر حجم بالای مطالب علمی و گستردگی کار تحقیقاتی دانشجو است.

 

نتیجه گیری

برای انجام پایان نامه برنامه ریزی شهری مؤسسات زیادی هستند که به دانشجویان در این زمینه مشاوره می دهند. ولی موسسه پژوهشگران برتر با تیمی مجرب از متخصصان و کارشناسان در حوزه برنامه ریزی شهری شما را در این امر به درستی یاری خواهد نمود. برای انجام امور مشاوره در این زمینه لطفا با شماره تلفن موسسه تماس حاصل بفرمایید.