طراحی داخلی

معماری داخلی ساختمان، طراحی پلان و  فضاها به دست انسان، بخشی از طراحی محیطی بوده و ارتباط نزدیکی با معماری دارد. این درحالی است که طراحی برای ایجاد یک محیط خوشایند به دوران تمدن اولیه بشر برمی گردد. رشته طراحی داخلی نسبتا جدید است. از اواسط قرن بیستم به نحوی از واژه دکوراتیو داخلی استفاده شد که تقریبا معنا خود را از دست داد بنابراین واژه های توصیفی بیشتری مورد استفاده قرار گرفته اند.
اصطلاح طراح داخلی نه تنها محدوده بزرگتری را شامل شده بلکه خود را به عنوان یک حرفه جدی نشان می دهد. در بعضی از کشورهای اروپایی ،جایی که این حرفه از آنجا نشات گرفته، به عنوان معمار داخلی از این حرفه یاد می شود. کسانی نگران تعداد بالای عناصر به کار رفته که ساخت دست بشر هستند، این رشته را به عنوان طراحی محیطی نام می برند.

دپارتمان پژوهشگران برتر در زمینه انجام پروژه های طراحی داخلی معماری حاضر به قبول سفارشات انواع پروژه ها می‌باشد. از نمونه پروژه های طراحی داخلی می توان به موارد ذیل اشاره نمود.

طراحی داخلی آمفی تئاتر

طراحی داخلی آمفی تئاتر با رویکرد همسانی معماری داخلی و معماری خارجی می باشد. طراحی معماری داخلی متوجه موضوعاتی مانند کیفیت نور، دید، هوا، رطوبت آکوستیک، سیرکولاسیون، مباحث ایمنی، استانداردها و … بوده و طراحی معماری خارجی شامل موضوعاتی همچون دسترسی های اصلی سایت، همجواری ها، پتانسیل های سایت، بدنه های شهری، اقلیم، فرهنگ و … می باشد.هدف کلی در این نوع پروژه، بررسی جزء به جزء هر یک و تلفیق این مقوله می باشد زیرا در بیشتر فضاهای طراحی شده کنونی ابتدا معماری شکل گرفته و پس از طی پروسه طراحی و اجرای آن به مقوله معماری داخلی پرداخته می شود.

طراحی داخلی سینما

بی‌شک سینما به عنوان یکی از هنرهای هفتگانه، از زمان پیدایش تا کنون جز مهمترین فعالیتهای فرهنگی – هنری شناخته می‌شود. تاثیر هنری سینما که خود زایده دوران مدرن می‌باشد، به مراتب بیشتر از هنرهای دیگر می‌باشد، که شاید اصلی‌ترین علت آن در دسترس بودن این هنر می‌توان ذکر کرد. مردمی بودن سینما و نزدیکی به علایق مردم موجب شده است که امروزه بیشتر از هر روزگار دیگری مورد توجه قرار گیرد. سیل فراوان آثار پر هزینه سینمایی و همچنین افزایش سریع تعداد کلاسهای مربوط به سینما اعم از بازیگری، کارگردانی و غیره دلیل این مدعا می‌باشد. از این رو در جوامع امروزی سینما در حدی بسیار فراتر از حیطه خود پای نهاده، آنچنان که از سینما به عنوان پنجره‌ای به دنیا سخن رانده می‌شود. حال آنچه در اینجا مهم می‌باشد، جایگاه نمایش آثار سینمایی است.

فرآیند طراحی در معماری داخلی

فرآیند طراحی به عنوان موضوعی پیچیده، گسترده و دارای جنبه ها، معانی و تفاسیر گوناگون همواره مورد بحث و تبادل نظر اندیشمندان مختلف بوده است و هریک سعی در ارائه نظریات و نمودارهایی برای فرآیند از دیدگاه خود داشته اند. اگرچه در سال های اخیر تحت عناوین مختلفی از فرآیند طراحی سخن رفته‌؛‌ اما غالباً جایگاه فرآیند طراحی «معماری داخلی»، به شکل برگرفته از فرآیند طراحی «معماری» دیده‌شده است. «معماری داخلی» باوجود همپوشانی و ارتباط نزدیک با معماری، به دلیل تفاوت ها و تمایزات ساختاری با آن، نیازمند تعریف فرآیند طراحی در مقیاسی متفاوت است تا بتواند موفقیت آن را تضمین کند.

پژوهشگران برتر

مشاوره انجام پایان نامه معماری و شهرسازی

09333358943